Matteprov.

Matteprov imorgon, what else to say? Time to plugga...

En ny maskot.

Efter att ha varit borta i sammanlagt 9,5 på turnering är jag nu dödstrött, ändå är jag taggad till tusen på att bege mig ner till hallen om en timma för att spela lite till. Vissa saker kan man bara inte få för mycket av.

När sista matchen var avgjord hade vi en liten omröstning i laget om vem som skulle bli Matchens lirare. Till min förvåning blev det jag och sedan dess har humöret varit på topp. Min uppgift har nu blivit att köpa en maskot som ska vandra runt bland de utvalda kämparna från olika matcher inför seriespelet som snart drar igång. Är kanontaggad inför att finna vår nya lagkamrat.

Jag har alltid sån koll (?!), nu är det dags för volleyboll.
Kram och puss

Turnering.

Idag var det volleybollturnering i Uppsalla som gällde. Efter en på tok för tidig uppstigning och en 2 timmars bilresa var vi framme vid hallen. Lite uppvärmning och sedan drog första (och för mig enda) matchen ingång.
Kan tyvärr inte säga att det gick så bra, men jag kan skylla på att det var första matchen under dan och att det var ett nytt uppställningssystem som gällde.
Efter det lämnade jag och syrran laget och begav oss till kusinerna där det var släktträff och firande för 18:årig kusin-vitamin.
Åt godaste tårtan på länge och kollade på sista Pirate-filmen.
Är nu hemma och ska sova inför tidig uppstigning i morgon, då turneringen väntar.
06.10 piper väckarklockan.

Puss på er.
Önska mig lycka till.

Fredag.

Efter skolan åkte jag och K in till Handen. Uträttade några ärenden och köpte lite grejer som stod högst upp på shoppinglistan. En lyckad eftermiddag, det var bussresan värd.
Hoppade av vid kanalbron och gick direkt hem till M och lagade middag åt fyra (!) personer. Ps. vi borde verkligen inte skriva recept.
Efter en myskväll framför Pirates så begav jag och K oss hemmåt och blev vättskrämda på busshållsplattsen av ogrundliga skäl.

En lyckad fredagkväll.


Färgglada kläder.

Okej, jag ger upp. Efter att ha provat igenom hela Syrrans, min egen och min mammas garderob och provat allt färgstarkt jag kommit över ger jag nu upp. Det är omöjligt.

När I och M bestämde sig för att bli av med sitt sockerberoende genom att inte ät sockrade produkter på två veckor sa jag, om än lite på skämt, att jag kunde försöka gå med färgglada kläder i två veckor. Det känndes som att det skulle bli en lika stor utmaning för oss alla.
Men icke. Efter nu fyra kvällars rotande i garderoben har jag kommit fram till att jag verkligen inte passar i någon färg. Det finns verkligen inga färgkombinationer som jag skulle kunna tänka mig att ha på mig. Snacka om dagens I-landsproblem.

Därför ska jag skita i vadet och hålla mig till min egen stil, som jag både gillar och är bekväm i. Jag gillar mörkt och stilrent, och så ska det förbli.

Vad ska jag med sådan färggladhet, när jag sådan färgstark personlighet.
Kram och puss

Människor för mig.

Det finns personer som jag kan irritera mig på
som gör så att min dag blir seg och tråkig
Det finns personer som jag verkligen inte gillar
som gör att vissa dagar känns outhärdliga

Men det finns också personer som är roliga och sociala
som gör så att dagen blir kort och lättsam
Det finns personer som jag tycker om
som sprider lycka och gör att dagen blir kanonbra

Och så finns det personer jag älskar
som kan få mig att gå upp en regnig höstdag
när allt jag vill göra är att stanna kvar i den varma sängen
och masa mig iväg till skolan
enbart med medvetenheten om att jag kommer att få träffa dem

Ni är ljuset i min vardag
Tack för att ni finns

En ny färg.

Eller ny kanske var att ta i, med tanke på att skillnaden mot min naturliga hårfärg ungefär lika stor som skillnaden mellan två sverigeflaggor, men vi kan kalla det en mjukstart.

Ändrade hårfärgandet från fredag till lördag i stället och det var E som fick leka hårfrisör. Måste säga att hon, med tanke på stor erfarentet, var mycket professionell. Trotts detta kan jag inte säga annat än att K såg tokrolig ut med pinnar av folie utstickande från hela huvudet.
Efter att medlet fått verka i 45 minuter för mycket sjölde ur det och fick skåda E:s mästerverk!

Nu är det dags för matteplugg, med lite ny färg på min lugg!
Kramar

Lite te och en idé.

Efter skolan idag gick jag och K hem till mig. Drack te och pratade om allt mellan himmel och jord. Känns alltid lika bra när man vet att det finns personer man kan prata med om precis allt.
Under vår fantastiskt trevliga konversation fick jag en snilleblixt. Något måste ju sätta lite färg på vardan, så jag föreslog att vi skulle färga håret på varandra någon dag. Varför inte? säger K, och så var det bestämt. På fredag kommer jag alltså att presentera mitt nya, ljusare jag. Om det blir en katastrof eller en galet snygg look kan bara framtiden utvisa.

Jag är i mina bästa år, Z gillar får och snart har jag blondare hår!
Kram och Puss.

Helgen.

Oj oj, mycket hänt på lite tid. Har nu inte skrivit sedan i fredags. Kan dra lite snabbt vad som har hänt i helgen.

På lördan var vi på öppet hus i skolan. I hade klippt ihop ett galet bra bildspel, om än med på tok för mycket propaganda om deras katamanot, men det kunde man ju leva med. A sjöng kanonbra till I´m yours och korvförsäljningen gick galant. Efter denna trevliga vistelse i skolan gick jag hem för att sedan bege mig till L där det visades en skräckis som var alldelse crazy och som jag och A blev rädda till tusen av. En mycket lyckad kväll.

På söndagen var det upp tidigt som gällde. En sväng till nya lägenheten, som jag fick skåda för första gången, och sedan en rivstart vidare till Ikea och Stalands, där vi spontant hittade en ny soffa som vi köpte i all hast.
Mötte sedan I i handen och åkte hem till mig på Dalarö, varifrån vi gick hem till A. Gick sedan en sväng till K och tittade på tidernas sämsta skräckfilm och det var ganska dött. Efter en att ha tillbringat en stund till hemma hos A gick jag och I hem till mig och åt kvällsmackor, trots att vi så att säga "ätit kyckling med ris till middag" och somnade sedan till filmen Blood Diamond, vilket jag för övrigt tycker är en film som varenda kotte borde se.

På mondag morgon ringer N och jag och I blir bjudna på smarrig brunch. Gick sedan hem till mig och senare kom även A över och vi drog en vända på pianot. Lite senare tog jag cykeln (ja, jag vet, jag är den enda som åker omkring på en kärringcykel medans alla andra åker moppe, men det bjuder jag på) till skolan och hade en pianolektion för K och sedan var det volleyboll som gällde.

Min helg i korthet.
Puss och Kram, skumbanan!

Friluftsliv - slutet.

Efter ett par timmar i köket, några doftande bröd och en kanongod middag som syrran, M och E lagat, sitter jag nu i mitt, alldeles lagom, stökiga rum. Nu tänkte jag komma en bit till in på min fantastiska resa med de frihetslysta skogsmullegänget från friluftsliv innan det blir dags för mig att sätta mig framför tv:n med tjejerna och titta på någon mysig fredagsfilm.

Vi hade alltså kommit till sängs, eller rättare sagt sovsäcken, och ett par timmar senare, vi 5.55, blir vi väckta av att Pelle ruskar om tältet. Fanns inget annat val än att gå utt och efter lite frukost bör det av i kanoterna igen. Efter att ha paddlat en halv dag fick Pelle, I och F idén om att sätta upp ett improviserat segel, gjort av en presenning, mellan båtarna. Förvånansvärt nog fungerade idén som omväxling och de färdades i deras så kallade katamanot restan av dagen.

Ännu en otäck händelse inträffade då vi tagit oss till Gnesta.
Någon kastar en godispåse till min kanotkompanjon M som missar och påsen hamnar i vattnet. M kastar sig över kanoten för att fånga påsen innan den sjuker coh kanoten tippar och det väller in vatten i bakre änden, där jag sitter. I sista stund, just innan vi skulle välta, trycker N i båten bredvid ner kanoten på andra sidan och vi planar ut igen. Tur i oturen. Jag fick vatten i stöveln och surade en stund över M:s klantighet, men vad vore en kanottur utan lite spänning i vardagen?

Senare kom vi fram till en liten fors där det var meningen att man skulle ta upp kanoterna och gå med dem på land. Men efter att vi släpat upp några stycken på det torra insåg vi att det skulle ta för låg tid och efter många om och men så fick vi tillåtelse av Pelle att försöka ta oss ner. Jag och N åkte först, och jag måste säga att det faktiskt var riktigt kul, inte föra att jag förväntat mig något annat... Kom sedan ut på lugnare vatten i en amazonasinspererad flod. Kanonmysigt, förutom att axlarna värkte som aldrig förr och allt jag önskade var att stiga ur kanoten. 

Efter ett par timmar vart min önskan verklighet och i blev uppmötta av kanotgubben och Jennys föräldrar som mötte oss med fika. De var supersnälla! 

Nu var alltså kanotfasen över och i stället var det av med stövlarna och på med vandrardojorna i stället. Gick ett tag, kanske en halv mil, tills det hade blivit becksvart ute, trots att klockan bara visade på åtta.
Nu var det dags för kanske den mest spännande/läskiga/osäkra delen av vår expedition. Nämlien natt-orientering!

Vi fick en kompass och en karta och sen var det bara att gå. Gick rätt genom skogen och det var kolsvart och vid många tillfällen tvivlade vi på att vi verkligen gått rätt och om komassen över huvudtaget stämde. Efter att ha funderat på att ringa Pelle ett minst sagt fåtal gånger knatade vi ändå på genom skogen efter mer än en timme. 
Tillslut hitade vi en väg. Lägg närke till obestämd artikel, medtanke på att vi inte hade någon som helst aning om vilken väg det var vi gick på. Men vi delade alla samma åsikt, vi lämnar inte vägen! 

I: Vänta lite, det ser ut som vatten där!
Alla: Nej I, det är inget vatten.
Vi går en stund
I: Jo men jag lovar, jag ser sjön.
Alla: Nej I, det är ingen sjö. 
Vi går en stund till.
I: Men det ÄR vatten där!
Alla: Nej I, det är ing... vänta lite. Det ÄR vatten, vi har hittat sjön!
I: Jag sa ju det *suck*.

Efter allt för många konstiga synvillor och hallucinationer visste man ju faktiskt varken ut eller n där i skogen, men vi gick i alla fall till sjön, ringde Jenny och fick en vägbeskrivning och tog oss överlevande till platsen vi skulle slå läger på. Vi kom inte ens sist, och det vart, för omväxlings skull, inga sos samtal mitt i natten som året innan.

Efter en god natts söm, om än lite för kort för min smak, vaknade vi upp, vissa i tält och vissa på vinden i en lada, och packade ihop oss och stegade vidare på slutet av vårt äventyr. 

Efter att ha gått ett tag och efter att Pelle med sin extrema sociala kompetens lyckats snacka till sig fri vattenpåfyllning på en gård mitt ute i ingenstans så skulle vi än en gång dela upp oss och orientera oss fram på denna främmande mark. 
Först tänkte min grupp, som vanligt bestående av I, F, M och jag, lära av våra tidigare misstag från gårdagen och följa vägen. Men då kom Pelle och la sig i och sa att den vägen var ungefär 5 km lång, till skillnad från fågelägen som låg på 800 m. Men vem har sagt att vi skulle lyckas ta oss raka vägen? Som vanligt irrade vi bort oss, men hittade till en väg och sedan till sjön dit vi skulle och efter över en timme, trots att det egentligen borde tagit en kvart, var vi framme vid lunchstoppet. 
Här deklarerade även Pelle och Jenny hur otroligt genomkorkade vi var som tagit den väg vi tog, eftersom det fanns en stig som ledde raka vägen till vårt mål, bara tio meter från där vi startade. Denna stig fanns även utsatt på kartan. Men vad gjorde det när vi ändå lyckats ta oss fram före killarna? 

Nu fortsatte vi vår vandring och efter ett snabbt badstopp vid en sjö för de som ville, vilket bara blev två, var vi framme vid Mölnbo och avslutade vårt lilla äventyr med en pizza på Mölnbo pizzeria. 

Därifrån tog vi tåg och jag gjorde en insatts och kliade N och min favoritgranne P i nacken hela den återstående bussresan hem.


Det var alltså allt. Måste säga att detta troligtvis kommer vara ett minne för livet och jag ångrar mig inte det minsta att jag gav mig in på det, hur jobbigt det än var så var det värt det!

Puss och Kram rutten banan! 


Värt att lyssna på.

Under tiden degen jäste kollade jag runt lite på youtube. Råkade hamna på den här tjejen, måste säga att hon är grym. Håller du med?








När jag ändå är igång tycker jag att du ska kolla på det här!





Friluftsliv fortsättning.

Kom just hem från skolan och efter att ha klinkat lite på pianoläxan har jag nu tagit fram datorn igen. Ska snart börja baka lite matbröd också. Detta därför att det är obligatoriskt inför öppet hus i skolan i morgon, då vi ska redovisa om vad vi gjort under veckan då elevens val ägt rum.

Nu får ni inte tro att det är så att jag skulle gå till skolan på en lördag helt frivilligt, självklart skulle jag inte det. Men nu är det så att om vi är där tre timmar imorgon så får vi ledigt hela måndagen, och jag menar, varför inte?

Men nu är det inte vad som händer nu och framåt som jag ska skriva om. Nej, nej. Nu kommer det åter igen handla om friluftslivet. Det finns så sjukt mycket att skriva så jag vet inte hur lång tid det kommer ta eller hur många dagar det kommer gå åt innan jag berättat allt, men det måste i alla fall deklareras, den saken är klar.
Måste säga att detta kommer bli ett minne för livet.

Så, vart var jag? Just det.
Jag hade just tankelöst hoppat över till Jennys och M:s kanot som häll på att välta. Men till er, kanske stora, besvikelse så blev det inte så. Istället tog vi oss in till land och lyckades byta kanoter, och det var en kanonglad Ella och en rejält omskakad Jenny som fortsatte sin paddling till till en annan destination.

Vid lunch stannade vi på en ö och satte igång stormköken. Det blev potatismos, som såg ut som färgat vatten och köttbullar som hela tiden trillade ner från stekpannan.
Som den vanliga otur som ofta förföljer mig så tog t-spriten slut och vi var tvugna att hälla på mer. Mina vänner i teamet var dumma nog att låta mig hälla på och det var kanske inte värst genomtänkt av dem. Det kom lite (underdrift) utanför och när jag sedan slängde ner en tändsticka så började hela marken under stormköket brinna. Oturligt nog låg där också en plastpåse som sattes eld på och som även brändes vast i stormkökets botten.
Snacka om att vår gympalärare, som är extremt noga om vårdnaden över skolans grejer, kommer svimma när hon får se vad min lilla incident har åstadkommit.

Efter den kanske inte godaste, men i alla fall ätliga, lunchen fortsatte vi vår paddling. Nu fick Pelle en kanot/kanon idé.
- Vi kör kanotkull!

Varför inte? tänke vi, och så var leken igång.

Efter några timmar kom vi fram till en tunnel. Den var ungefär trettio meter lång och den var som ett långt rör som gick under marken. Här fanns det alltså två altenativ.
1. Tryck dig så långt ner i kanoten som möjligt och hoppas på att du lyckas ta dig igenom utan att fastna.
2. Hoppa ur kanoten och gå trettio meter på land.

Självklart valde vi det första altenativet. Det var sjukt trångt och i mitten av tunnel, där det var som lägts till tak, slog man i knäna i tunneltaket. Tur för mig att jag inte har så lätt för att få klaustrofobi.

Väl tillbaka till friheten utanför tunnel hörde jag tanikslagna, hesa skrik från andra sidan. Hoppade ur kanoten, gick tillbaka och fick mig en fascinerande syn av I och F som tampas med en attackerande svan. 
Den synen borde finnas med på listan över 30 saker man måste hinna se innan man dör.

Sedan fortsatte vi färden under en till omgång kanotkull.
Nu hände ännu en liten incident. Just när P och M:s båt svänger och lutar som attan, kommer Jenny och Z för att kulla dem och kör in i kanotens sida. M och P välter och de trillar i. Som jag sa till kameran : Nu vart det blött!

För att de kämpande kanotvältarna inte skulle frysa tårna av sig så paddlade vi på i 180 till närmsta ö och slog läger där för natten. Detta var bara några kilometer från den plats vi egentligen skulle övernattat på, så vi kom inte allt för långt efter i tidsplaneringen.

Middagen blev köttbullar och makaroner. Denna gång började ingenting brinna (förutom I:s vantar som låg vid elden) och middagen var galet god efter en dag på sjön.
Tält och vindskydd var nu färdiga inför natten, kanoterna var rena och uppdragna på land och vi satt runt lägerelden och grillade marsmallows.
Någon: Kan vi inte hitta på nån kul tävling eller lek.
Pelle tänker och säger sedan: Jag vet! Vi leker flaggleken inne i skogen i kolmörker!

Sagt och gjort. Vi delade in oss i vi lag och satte upp en bana. För er som inte är på haj på flaggleken kommer en kort beskrivning:

Leken går ut på att båda lagen har var sin flagga (i detta fallet lampa) längst bort på sin planhalva och det gäller för motståndarlaget att ta sig dit och hämta flaggan och tillbaka igen utan att bli kullad. Blir man tagen så får man sitta som fånge och vänta på att någon kommer och räddar en.
 
För att markera plangränsen satte vi upp två lampor som bildade en ljusstråle genom skogen. Måste säga att det var galet kul! Jag och F låg ner i gräset och gjorde upp en anfallsplan med D, som tyvärr inte gick hem. Men vad gjorde det! Att smyga genom buskar och snår i kolmörker kan göra vem som helst på strålande humör!
Att jag i mörkret blev kallad Äckel-Danne av motståndarlaget kunde inte ens få mitt humör att dala, trots att de lyckades få in två förolämpningar i en.

Väl tillbaka till lägret gick vi och la oss kanska direkt. Ingen sömn fick gå förlorad, och med tanke på att det var Pelle som skulle väcka oss kunde man knappast räkna med någon större sovmorgon heller. Innan klockan hunnit slå tolv tror jag inte att det var någon vaken själ på ön och väl hörda snarkningar hördes från de flesta tält.


Detta var alltså den första dan på friluftsliv. Alltså tisdagen. Längre än så kommer jag inte just nu, för jag har tre färdigblandade bakmixar som bara väntar på att få bli knådade och gräddade inför morgondagen. Återkommer under jästiden.

Elden spraka och kom att orsaka en pankaka av Ingmans vantar omaka och som nu blev enstaka. Nu är det dags för mig att baka och övervaka min kaka.

Au revoir gott folk!

Friluftsliv.

Fan vad härligt (ursäktar svordom, ska sluta upp med sånt)!

Kom in genom dörren, slängde väskan på golvet, sa hej till päronen och klev rätt in i duschen. Det var så sjukt härligt. Under  tre dagar i skogen var bara tanken på en dusch rena lyxen. Att nu känna att jag faktiskt är ren för en gångs skull är helt ofattbart. Att vara ute såhär får en verkligen att inse vilka otroliga bekvämligheter vi har i vardagen.

Är nu helt dödstrött. Som tur är är det sovmorgon i morgon. Annars hade jag nog inte överlevt.
Trotts min extrema utmattning (ni får ha överseende med att jag möjligtvis överdriver lite), sitter jag nu i sägen framför datorn för att lägga mina sista vakna minuter på att göra en någorlunda sammanhängande blogg. Och till råga på allt ska den vara lika lång som mina fyra senaste bloggar, ett löfte till F.

För att göra det här så lättläst som möjligt ska jag nog ta och börja från början.
Jag packade hela söndagkvällen och fortsatte även på måndagkvällen (detta är anledningen till att jag inte skrev något då). Det blev sjukt mycket packning och väskan vägde upp emot 30 kg. Men med mina muskler var det en ren baggis, not. Jag tror jag kommer ha allvarligare ryggskador efter det här.

Hoppade på bussen mot Gullmarsplan och sedan tunnelbanan in till stan. Det var halvpinsamt (underdrift) att vara på centralen som värsta friluftsganget med enorma ryggsäckar med liggunderlag på toppen. Men som så många gånger tidigare, jag överlevde. Sedan tog vi tåget till Läggesta, tror jag. Jag följde mest efter de andra.

Men i alla fall, jag tror faktiskt att jag skippar smådetaljerna, såsom vart vi var någon stans och så. Det är inte vesäntligt i det här sammanhanget.
Vi gick från tågstationen bort till Åkers styckebruk, stället där vi skulle paddla kanot, på en sträcka på ungefär 5 km. Vi gick genom det ena villaområdet efter det andra och jag måste säga att det inte riktigt känndes som att vi passade in. Eftersom vi tidigare fått idén om att göra en dokumentär av vår resa och jag själv utnämnt mig själv till reporter var M:s filmkamera ständigt uppe.
Väl framme vid kanoterna fick vi en regelmässig genomgång för hur man paddlar, vad man ska tänka på, säkerhet osv.
När gubben, även kallad Kanot Kungen, slutat mala på började det vanliga upptåget med att välja kanoter och packa ner grejer. Råkade ställa mig bredvid Jenny och Pelle som höll ett samtal med Kanot Kungen.

J: Är det möjligt att paddla längre än bara till Gnesta, som vi tänkt oss från början?
K: Ja, det går att paddla till Vagnhärad (pekar på kartan), men det är en normal tre dagars tur. Det är inget man hinner på en och en halv dag!
P: Men de här ungdomarna har valt det här frivilligt. De pallar!
K: Men det är flera mil extra. Tror ni verkligen att ni klarar det på så kort tid? Ni kommer verkligen få ligga i.
J: Klart vi klarar det! Hämtar du kanoterna där imorgon då!?
K: Okej, om du tror det går så.
J: Kanon, då säger vi så!

Och det var på det sättet som vi fick en utökad paddlingssträcka.

Vi satte igång att paddla och allt gick fint. Vi stannade för lunch och fortsatte sedan i god takt.
Okej, nu ljög jag. Allt gick itne fint och inte gick det i god takt heller. Jag hade ont överallt och var otroligt slö, till och med för att vara jag, och Z fick göra allt jobb med att få kanoten att gå framåt, stackarn. Tillslut pallade inte Z med sin, inte så hjälpsamme, färdkamrat och vi kom fram till att det var bättre att byta besättningar. I stället skulle jag och M paddla ihop och Z och Jenny.
Men hur byter man då kanoter mitt ute i mitten av en sjö? Jo, jag hoppar över till den andra kanoten som blir överbelastad och som bokstavligen håller på att sjunka. Nu snackar vi en centimeter från kanten till vattnet på båda sidorn. Jenny får panik och beordar oss att sitta still. Okej, tänker jag, och vrider bara lite på huvudet för att se den andra kanoten. Kanoten gungar till och vi alla är med om en nära dödenupplevelse.

Om vi välte eller inte får ni veta i morgon. Just nu ser jag knappt vad jag skriver eftersom mina ögonlock ständigt faller ner. Dags för lite sömn. Och du F, jag lovar att jag ska fortsätta i morgon.

God natt och sov gott, här kommer ett litet avslutningsrim som jag börjar bli så bra på!
Förebygg ont i rygg med osnygg svankrygg.


Söndagsmorgon.

Efter att N har haft en lång föreläsning för mig om bland anna stormkök, kanonpaddling, vindskydd och framför allt plastpåsar och sköna skor, känner jag mig nu en aning lugnare inför friluftslivet. Känns bra att man har en veteran till granne. Någon som har varit med förr.

Håller just på att skriva klart det sista på en uppsats som ska vara inne imorgon, men för övrigt är det packa som gäller idag. Kvällen kommer även avslutas med två timmars härligt volleyboll spel.

Snart kommer det nog börja dugga, men nu är det dags för mig att plugga!
Kram och puss


Lev i nuet.

Nu börjar jag nästan bli van vid det här. Bloggandet alltså. Känns på ett sätt ganska skönt. Att veta att man bara kan sätta sig ner och berätta för någon och ingen allt som händer och allt man tänker. Det är som någon sorts terapi. Det är precis vad jag behöver.

Tänkte förresten på det F skrev om tiden. Jag känner bara att det är så sant, kunde inte sagt det bättre själv.

Nu när han väl satt igång mina, ibland ganska tröga, tankebanor kan jag itne låta bli att tänka på det. Tiden. Den är så värdelös men också så viktig. Mest känns den ganska värdelös. Det är den som gör att man blir stressad. Om inte tiden fanns skulle det inte finnas några måsten till bestämda tidpunker. Vore det inte bäst om man bara gick och la sig när man var trött, gick upp när man kände för det och åt när man var hungrig, istället för att för att gå och lägga sig i tid för att orka gå upp när väckarklockan ringer för att sedan äta lunch varge dag 12.00 i skolan.
Men utan tiden skulle det inte finnas något nu. Och det är något av det viktigaste i livet. Att leva i nuet, precis som I brukar säga. Tänk inte hela tiden fem år framåt, man måste försöka leva livet för stunden och göra det bästa av olika situationer (något som jag vet att jag själv är mycket dålig på). Om du ständigt lever framåt i tiden missar du ju hela tiden allt som händer nu, något som du säkert ångrar om fem år då du tänker ytterligare fem år framåt.
Ojdå, nu vart det invecklat. Jag vet inte om ni hänger med i mina tankebanor, det gör i alla fall inte jag längre.
Hoppas att ni got the point, lev i nuet.

Kram, puss och gonatt, hoppas ni får ICA-kundkorts rabatt!

En blivande hjärtkirurg.

Försov mig i morse. Vaknade upp ur en 13 timmars lång sömnsträcka och upptäkte att klockan stod på 8.00 istället för 7.00. Det blev rush för att hinna till skolan men klarde mig i tid. Men möttes då av ett skåp fullt med tidningspapper, inga pennor och någon som hade pajjat metallgrejen man låser med så att det inte gick att stänga.
Snacka om att jag hade en dålig morgon.

Men den dåliga morgonen sveptes bort som av en vindpust när Jenny sa att vi skulle dissekera grishjärtan. Det förgyllde min dag.

Måste säga att det är fascinerande. Hjärtat alltså. Att kroppen fungerar som den gör är för övrigt helt otroligt. Som en viss I uttryckte sig:
- Fan vilket jobb att fixa ihop allt det här! Fatta den som gjorde det!
- Ja, det var väl Gud antar jag.
Undrar om Jenny är kristen.

Att klippa och skära lite i ett hjärta fick mig alltså på bättre humör. Att jag sedan kom fram till vad jag skulle skriva om i SO arbetet efter fem timmars outnyttjad lektionstid gjorde det ännu bättre. Att det var sista lektionen innan det skulle vara inlämnat gjorde mig ingenting, nu vet jag i alla fall vart jag ska börja.

Ikväll ska tjejerna till A. Kommer bli trevligt, ser fram emot att vara lite social. Nu ska jag börja packa lite grejer jag ska ha med mig.
Återkommer imorgon, då troligtvis med en lite längre text. (Som en undanflyckt från SO arbetet som måste göras)

Kram och puss
/Blivande hjärtkirurg


En natt under vindskydd.

Klockan är halv sju och jag är klar för att gå och lägga mig. Är dödstrött. Gårdagen tog knäcken på mig.

Efter en lång natt ute i skogen, för många köttbullar tillagade på stormkök, skriksång vid en lägereld som inte ville brinna, några lesbiska kyssar (jag var inte inblandad) och en påtvingad livräddningsövning i det iskalla havet (för betygets skull) sitter jag nu här framför datorn. Jag kan säga att det inte blev så mycket sömn den natten, men som kompensation fick man höra många spännande sanningar, se oanade konsekvenser och inte minst listor på diverse saker. Som pricken över i fick vi perfekt varm choklad till frukost, den smakade extra bra under medvetandet om att man burit mjölken med sig ut i skogen på sin egen rygg. Måste säga att det var värt det. Tack I.

Jag vet inte om jag skulle klassa mig själv som friluftsmänniska precis. Med tanke på mitt ogillande till spindlar och diverse andra snåkryp skulle jag säga nej. Men  mina många år som scout i mina forna dar kanske har gjort mig en aning mer hårdhudad. Men i vilket fall som helst har jag helt tankelöst bestämt mig för att deltaga i Friluftsliv under elevensvalveckan som äger rum nästa vecka. Efter de dagarna lär mitt nya motto bli : Att gå en mil om dagen är bra för magen!
Våra givna ledare för nästa veckas aktivitet är Jenny och Pelle. Som Jenny sa på genomgången:
- Jag hörde nån som sa "ju jävligare desto bättre", så var beredda på att vi kommer göra det jävligt jävlig för er!

Jag måste erkänna att jag är en aning nervös. Eller okej, jag är skräckslagen.
Men om jag överlever eller ej kan bara framtiden utvisa.

Hej så länge

/Blivande skogsmulle

Hur mycket är klockan? Skriven av F.

Det var en man på tunnelbanan som gick fram till mig och frågade mig;

   - Hur mycket är klockan?


Då fick jag tänka efter, klart att om det finns flera olika alternativ så är de ju jobbigt att välja. Om du nu hade en klocka på armen, en klocka i mobilen och en extra klocka med dig. Man vill gärna tro att tid är ett begrepp som bara existerar just nu och att det bara finns ett svar på den frågan. Men egentligen så fanns det inte det. Alla tre klockor visade olika tider, är det en bekräftelse på att det inte finns något svar på frågan till mannen? Gör man fel om man svarar att man inte vet på riktigt? Nej det tycker jag inte, för att tid egentligen är en definition på nuet, som aldrig är nu, utan det mitt emellan dåtid och framtid. Nu är egentligen bara delta tiden mellan dåtid och dåtiden längre bort. Någon framtid finns inte, inte ännu, men snart. Men ändå så kommer den aldrig. Det är det som gör tiden så cool. Att det inte finns någon logik i det hela, den tickar på oavsett vad som händer.


Det finns ett till begrepp som inte alls är flummigt, tidszoner. En världskarta är 0 i mitten, -12 till vänster och +12 till höger. Vad är det för stil? Vem har bestämt att Storbritannien är nollorna? Varför ska världen kretsa kring Britterna och inte Sverige som får ligga +1 timme. Jag som tyckte att tid är en luddig sak, tänk dig de som lever +12timmar på Chatham Island. Stackarna, mitt på den vänstra sidan om ön (längt till höger på världskartan) så är det måndag, och de som bor 5 meter till öst, de får fortfarande ha helg. Hur är det möjligt? Det kan inte vara lätt att dejta på det stället. Tänk dig att man samlar sig modet och går fram till the love of my life;

   - Hej där! Skulle du vilja gå på bio med mig på lördag?

   - Ja gärna, ska vi ses utanför bion kl 20.00?

   - Ja, vad kul. Då ses vi där!

   - *puss hej*


Ni förstår, det kan ju leda till katastrofala följder. Stackarn, personen kommer att ta livet av sig när den tror att the love of my life har drivit med en. Det kan inte vara lätt.


Finns det något exakt svar på någon fråga i huvudtaget? Allt är ju en fråga om definitioner. Vad jämför man mellan och varför? Ifrån vilken höjd mäter man ett bord? Hur mäter man tum på en tv, alla gör olika. Alla måste definiera en egen utgångspunk, så det finns inget rätt och det finns inget fel.


Vad ska man då göra med tiden? Om den inte går att definiera, man kan avrunda och uppskatta men man kan inte säga vad tiden är... Vi kan inte göra något av den och inte använda den, vi kan ta vara på den. Lika som den är det flummigaste så är den också det som vi bygger vår värld på. Utan tid så finns det inget annat. Det är den ända utgångspunkten vi har, därför måste vi ta vara på den.


Tänk dig en bank som varje morgon sätter in 86 400 kronor på ditt bankkonto, och som varje kväll tar tillbaka de pengar som du inte använt.


Vad skulle du göra med pengarna? Använda så mycket som möjligt förstås!


Nu är det så att du faktiskt har en sådan bank. Den kallas tiden.

Varje ny morgon får du 86 400 sekunder att använda precis som du vill.


Varje kväll är förslösad tid borta för alltid. Det finns ingen möjlighet till kredit, det finns ingen möjlighet att spara för framtiden.


Använd därför din tid så klokt som möjligt.

Njut av solnedgången tillsammans med en vän, lär dig något nytt,

hjälp någon som har det svårt? Gör varje dag minnesvärd !


För att förstå värdet av en dag,


fråga den som bara har en dag kvar av semestern.

För att förstå värdet av en timma,

fråga två nyförälskade personer som väntar på att få träffas.


För att förstå värdet av en minut, fråga den som nyss missade tåget.

För att förstå värdet av en sekund, fråga personen som just undgick en trafikolycka.


För att förstå värdet av en millisekund,

fråga 100-meterslöparen som vann silvermedaljen.


Var rädd om varje ögonblick, för du vet aldrig när du får det sista...


"Fly the ocean in a silver plane

Se the jungle when it's wet with rain

Just remember all the time, you belong to me"


" Anyway the thing is what I really mean

Yours are the sweetest eyes I've ever seen"


Dags för vandring!

Efter en ganska chill dag i skolan, en kanongod middag och lite meningslöst QuadraPop-spelande senare sitter jag nu framför datorn igen. Orkar inte skriva något uberserriöst idag, hjärnan måste få vila sig emellanåt.

Mitt rum ser ut som ett bombnedslag, men jag pallar inte städa. Istället sitter jag och planerar min begravning. Japp, du läste rätt. Imorgon kommer jag dö, typ.
Vår tyrann till gympalärare ska tvinga oss att simma imorgon! Nu snackar  vi inte något mysigt klädsim i 27 gradigt vatten på Torvalla, det hade jag kanske inte bangat på. Men nu är det havet som gäller! Max 5 grader varmt (jag överdriver inte!) Men jag har överlevt mycket i mina dar, det här ska jag nog klara av...

För övrigt har jag packat hela kvällen. Ja just det, glömde nämna det. Imrogon ska vi  ut och gå med klassen. Vandra, som man brukar säga då ryggsäcken man har på ryggen har avbärarbälte. Sen ska vi sova under vindskydd. Vet inte hur taggad jag är då det, men å andra sidan kan det vara en kul grej.

För övrigt har jag inte mycket mer att tillägga, förrutom att det här betyder att jag inte kommer att kunna skriva på två dar, men det överlever ni (jag).

Kram och puss



Konversation

- Asså, hur många sjukdomar har du egentligen?

Jag är allergisk mot gluten, timotej, jordnötter, jordgubbar, kiwi, annanas, pälsdjur, ostbågar, getingar, pollen och hö. Och så har jag dåliga levervärden och är diabetiker. Det är allt jag kommer ihåg...

- Sjukdomar är som pockemon, man är inte coolast förrens man har dom alla!

En vanlig vardag

För nån vecka sen fick jag en ny almenacka av min syrra. På varje ny vecka finns det en liten rad med ett talesätt på. Jag satt nyss och bläddrade igenom den, och råkade fasna på en. Det stod " Tid, ord och ungdom kan man inte få tillbaka."
Jag kände att det låg så otroligt mycket sanning i det.

Idag har det varit en helt vanlig dag. Jag gick upp, gick till skolan, var med kompisarna, tränade, pluggade lite och gick sedan och la mig. Allt var som det brukade. Dagen var snarlik gårdagen, som var lik så många dagar tidigare. Ibland känns det som att allt står stilla. Jag går genom dagarna, med det händer ingenting. Tiden går, men jag missar den. Ord utbyts, men de är oviktiga och jag glömmer bort dem. Alla dagar känns så meningslösa, det händer aldrig något.
Jag vill att det ska hända något oväntat någon gång. Något som rubbar min vardag. En riddare som tar mig bort från min gråa vardag och tar med mig på en resa till stjärnorna. (Okej, kanske inte så radikalt, det räcker med något litet, bara det är något anorlunda, något nytt!)

Min tid och ungdom rinner ifrån mig. Jag drunknar i skolan och alla andra måsten. Vad ska jag göra? Skita i allt? Leva i nuet? Jag vet inte...

Tid, ord och ungdom kan man inte få tillbaka!


Spelet

Jag älskar det.
De få sekunder av klarhet som uppstår. Allt annat försvinner. All skit runt omkring som i vanliga fall gör hjärnan överhättad. Just i det ögonblicket, när allt du ser är bollen och nätet som tornar upp sig framför dig. Allt stannar upp. De få sekundrarna känns i hela kroppen och det känns som om de varar i en oändlighet.
Men så plöttsligt är det över. Du sugs tillbaka till verkligheten. Till en vardag i ständig sträss över skolan, plugget, familjen kantad av bråk, konflikter och väggar som rasar då du lutar dig mot dem. Spelet är ibland din ända tillflyckt, det ända som gör allting klart och tydligt. Nätkanten som vibbrerar av luftdraget från bollen när du får en perfekt träff.
Det känns som ingenting, verkligen ingenting, kan stoppa dig.
Du är fri. För ett ögonblick, för några fåtal sekunder, är du fri. Ingenting kan stoppa dig.

Det är därför jag älskar det.

Början...

Jag har hört att början alltid är viktigast. Det är starten på en rellation som är avgörande, det är rubriken på en notis som fångar läsarens intresse och det är början på denhär bloggen som gör dig sin läser intresserad och villig att läsa vidare. Det är det som gör det så svårt. Det är det som gör det svårt att bestämma kläder första dagen i en ny skola, det är det som gar det svårt att hälsa på människor för första gången, och det är det som gör det svårt att börja skriva på sin första blogg.
Nu när jag läser igenom det jag har skrivit börjar jag fundera på vad allt det jag sagt mer för en gemensam nämnare. Jag kommer fram till att det inte är så svårt att lista ut. I alla sammanhang är jag rädd för vad andra människor ska säga, och jag oroar mig för hur jag ska göra för att bli accepterad.
Det är säkert många av er som läser som tänker  "Detdär är bara bullshit! Jag bryr mig inte om vad andra tycker eller tänker om mig!" men vet du vad, det gör du. Hur kommer det sig annars att man står i timmar för att bestämma sig för hur man ska har håret och kläderna första dagen på gymnasiet? Hur kommer det sig att man står i timmar framför spegeln och övar på vad man ska säga för att låta övertygande på jobbintervjun? Jo, för det räcker inte med att man visar sig som man är, det krävs mer än så.

Frågan är om det är andra människor som kräver, eller om det är en själv som gör det. Det är ingen i din nya skola som kommer bry sig om du har kjol eller jeans på dig, lika lite som du bryr dig vad de har. Ändå har alla stått och vägt över valet. Varför? För att dämpa signa egna krav, som man anser är andras.

Det är därför jag oroar mig för vad ni som läser dethär ska tycka. Inte för att jag tror att ni har förväntningar på det jag skriver, utan för att jag har det på mig själv. Jag har kraven på mig själv att jag vill visa er att jag kan, men vänder sedan på det och säger att det är era krav på mig. Varför? Det är ett svar jag måste fundera över.

Om ni har några åsikter eller tankar, om ni håller med eller tycker att jag är dum i huvet, om ni har argument för eller emot, skriv gärna en komentar.
Eller förresten, skriv en komentar ändå, så jag vet att ni lyssnar. Det räcker med en punkt. Bara så jag vet att det är nån som hör mig. Det är allt jag begär.

Kram och Puss
// En (Wannabe) Bloggare




RSS 2.0