Shit.

Aldrig har det gått så sjukt jävla snabbt att gå hem. Jag ville varkligen inte komma fram. Men det gjorde jag.

Lärare som gått över gränsen.

Pelle...
Behöver jag säga mer än så? Ja, kanske. För "vad har han gjort den här gången", kanske ni undrar. Jo, än en gång har han fått en av sina sjuka idé. Kanske borde den kallas crazy-clothes, eller vad säger ni? Leken är i alla fall simpel, den går ut på att ha så galna och utstickande outfit som möjligt - det ger poäng.

Idag kom Pelle till skolan med röd-blå rutig morgonrock, omatchande strumpor, simglasögon och en basker med öronlappar. Ingman (den minder) hade byxorna ut och in, tröjan bakochfram och ett blått skoskydd på huvudet. Elinore i sjuan ska vi inte ens prata om, så som hon såg ut går inte att beskriva med ord.

Plötsligt är det inte ovanligt att se någon med två toffsar högt uppe på huvudet, två olika skor på fötterna, örhängen som sitter bakoch fram eller någon med skidglasögon i pannan.

Frågan är vem det är som ger upp först; kommer det att bli de galna eleverna som hakat på Pelles trend, eller kommer det att bli Pelle himself, som tappert vägrar ge vika för sina egna gelenskaper.

Samtidigt är det fantastiskt. Att så många går mot allt som tycks vara normalt, på så många olika sätt. Våga göra saker för att sticka ut, inte för att smälta in.

Är detta vansinne eller inpirerande?
Avgör själv.

Dagen och morgondagen.

Förlorade matchen mot Solna som förväntat. Men vi ska inte deppa ihop för det. På Söndag bär det av till Jomala, Åland. Då ska vi fan ta dem tjejer!

Imorgon är det galet tidig uppstigning som gäller, innan det bär av med buss från torget med destination Kungsberget. Där är det bräda i sex timmar som gäller innan vi sätter oss och avnjuter de tre timmarnas bussresa hem igen. Är taggad till tusen!

På kvällen är det fira Anna som gäller. Okej att det är en månad för senat, men det hindrar in oss! Det har dessvärre uppstått lite problem med den saken, men det löser vi ^^

Peace.

Rumor has it.

"Life should be a little nuts, otherwise it's just a bunch of Thursdays strung together."

- Kevin Costner

Håltimme - me like.

Mentorstiden blev inställd, så jag och Kattis slog på smör-looken och charmade Ingmarie till att få gå en halvtimme tidigare, så att vi hann med bussen. Kom hem klockan två. Kan det bli mer lyckat?


Sov.


Jag sov i 10 timmar i natt! Gosh, vad härligt det var! Rekomenderas verkligen till er där ute. Lägg allt plugg och annan skit åt sidan - och sov. Rena lyckopillret!

Halvdöd, heldöd, slutkörd.

Kom till hallen klockan 08:30 i morse. Kom hem klockan 17:30. Det betyder 9 timmar, på planen lika väl som utanför. Snacka om uthållighetskrävande! Men kul var det! Av 4 matcher vann vi 3, och av 9 set vann vi 7!

Trevligt!

Sanningens ord.

Öva i Sälen - Åk i Åre


Vingar VS Dalarö.

Idag mötte vi Stockholms vingar - och vi gav dem en riktig match. Vi van med 3 - 1!

Imorgon blir det ännu mer volleyboll. Sammanlagt 16 lag från Stockholm kommer hit och ska spela turnering. Vi kommer proppa in 200 pers i Dalarö sporthall - jisses!
För att det inte ska bli några missförstånd ska jag framföra att det bara jag och två till från mitt lag som ska spela imorgon, nämligen vi som är "små"(-93:or). Vi hoppar in i laget med -94:or, det behövs förstärkning.

Plus ett stort TACK till Emmelie, som gör att allting fungerar i vått och torrt!



Tolv och en halv minut.

Japp, det var så lång tid lärarna och eleverna på Dalarö skola fick på sig att berätta för resten av Sverige vilket segregerat samhälle vi lever i på Dalarö. Kanske är det sant, men lite överdrivet känndes det. Vem vet - kanske det är sanningen jag inte ser.

För er som har någon koppling till Dalarö kan det vara kul att lyssna, nu när Pelle och Duffy säger några "sanningens ord" om rasismen på Dalarö!

http://www.ur.se/MediaPlayer/Templates/MediaPlayerPopup.aspx?id=53378&SeriesProductID=143455&ProgramProductID=148211&Media=radio

Glömde att säga...

Glömde att berätta om musikalen jag och Kattis var på i Torsdags! Den hette Little Shop of Horrors och spelades av elever från VRG. Snacka om att man blev sugen att börja på den skolan efter en sådan kväll! Om någonting är sjukt kul, så måste det vara att gå en sådan klass!

Den var i varje fall kanonbra, även om det kan tas som ett misstag att släppa ut mig och Kattis själva i lokaltrafiken. Vi såg ju hur det gick den där gången vi skulle till stan och råkade (av misstag) hamna mitt ute på landet där tågen gick var tredje timme och allt man såg var skog och åkrar! Men vi brukar ju klara oss ur det mesta, ägen om vi hamnar på fel tunnelbanelinje. ^^

Old friends get together in the end.

Ja, så kan man kanske sammanfatta det. Det var faktiskt riktigt kul att umgås med dig - du har förändrat så mycket. Jag har också förändrats. Det var kanske så det var - vi växte ifrån varandra, innan vi sedan växte tillbaka. Inte till dem vi en gång varit, utan till nya människor och individer, men som ändå passade ihop.

Kanske var jag bara lättad av att prata med dig för att du var någon ny och någon gammal på en gång. Du visste grunderna redan - inga onödiga förklaringar och bakgrundsmaterial, bara the real shit. Trevligt hade jag i alla fall. Många skratt, några seriösa stunder, djupare analyseringar och förståelse för varandras vardag.

Det jag ville komma fram till var:
Tack för ikväll!

Australia.

Kom nyss hem. Var på bio med Emelie och Kattis. På duken visades allt möjligt. Action, drama, romantik, spänning.
Vi konstaterade att filmen hade mycket gemensamt med Mälaren - en blandning av sött och salt.




Notera: Australia är en av de filmer som gör sig bäst på bio!
Den får fyra av fem toasters!^^


SF Bio: Australia

Dream it - dare it.



Halvdöd, heldöd, helhärligt.

Kom nyss hem från boxningen med Emelie. Helt slut. Men Gud, vad härligt det var! Okej att jag vid vissa tillfällen bara ville sjunka ner på golvet till en våt fläck och aldrig mer resa mig igen, men för det mesta är det underbart. Att bara ta i, slå, sparka. Och för att inte tala om efteråt! När det stramar och drar i kroppen när jag går. När benen ständigt vill ge vika under mig. Det är härligt - ett tecken på att jag gett allt, verkligen allt!

Bästa boxar-låten:




Johnossi - Party with my pain.

Grattis.

Ett enormt stort Grattis till Frida - som idag blir först i gänget som 16-åring!
Happy day: 20-01-93

Roligt, glatt och underhållande.

^^

Bra tanke.

För vem gör jag vad och varför?

Slask.

Kallt, trist, dött. Fult, bittert, deprimerande. Mörkt, hårt, ensamt. Segt, trögt, livlöst.

Allt för många negativa adjektiv - men vad finns det mer att säga?

Little shop of horrors.

Imorgon ska jag och Kattis hämta ut biljetterna till musikalen Little Shop of Horrors som är gjord av estet-lirarna på Viktor Rydberg. Kattis var på deras musikal förra året och konstaterade att den var högst sevärd. På torsdag bär det av till Maximteatern. Taggad till 1000.

I'm back.

Kom just hem efter en efterlängtad tjej-helg i Åre. En helg som innehöll det mesta, och lite till. Jag antar att skvallret kommer att gå efter den där helgen, men jag ska inte avslöja något.

Som Anna sa: What happens in Åre, stays in Åre!


Drömmar.

Det finns så otroligt mycket roligt man skulle kunna göra. Sådana saker som är helt orealistiska, fantasktiska, inspererande och kreativa. Om jag kunde leva ett till liv, parallellt med det jag nu lever, skulle jag inte tveka en sekund. Jag skulle kasta mig ut i det okända, se om det höll. Njuta. Uppleva. I nuet.

Men det är en dröm som troligtvis kommer att förbli orörd, som jag enbart lätt snuddar vid i sömnen. För mer än så kommer det aldrig bli för mig. Det är fantastiskt, inspererande och underbart. Det jag verkligen vill. Men det är orealistiskt.

En dröm.

Summerbreeze.


Ingen match.

Matchen blev inställd - vilket sög. Istället blev det en extra lång, stenhård träning med båda huvudtränarna där och två assistenter på de sju personer som var på träningen. Mycket givande!

För er i laget som råka läsa det här och inte var på träningen av outgrundliga skäl, vill jag bara säga att ni har missat en grym träning. Dethär var en one-time-operatunity, så det var synd att ni missade det!

Peace and Love!

Johnossi.

Dagen har till mesta dels ägnats åt musikfördjupningen. Jag jobbar om dessa sköna lirare!



Johnossi - Man must dance

Ny dator.

Guess what! Pappa kom nyss hem med min nya dator! Är sjukt glad! Eftersom jag beställde den från internet var jag inte helt säker på hur den såg ut och så, men den var verkligen över förväntan!

Mohaha! Happy me!


Försovning.

"Shit-jävla-helvet"

Alla fula ord jag kan snurrade igenom huvudet när jag vaknade i morse. Anledning: Jag försov mig.
Nu snackar vi inte något mysigt tio minuters-slummer eller annat old-school. När jag tittade på klockan var den 11:00, så vad fanns det mer att göra än att kasta på sig kläder och springa?

Hur som helst överlevde jag morgonen, men det varade bara tills jag fick veta om det nya systemet som skolan har infört. Det visade sig att de just hade bestämt sig för att alla som kom för sent till en lektion skulle få ta igen den tiden på den kommande studiedagen istället - och man skulle få ta igen dubbelt så mycket tid som man missat.

Som om inte detta var nog så och har nu Jenny fått ännu en sak att driva med mig om. I alla fall fram tills dess att hon drar till Bandybyn.

Resultat av min sovmorgon:
Jag kom till skolan klockan 11:25. Jag missade 2 h och 35 min. Jag måste sitta en ledig dag i skolan i 5 h och 10 min. Plus en halv termins trackaserier.

Life sucks and then you die.


Back to school.

Notiser:

  •  Louise är en pepparkaka sedan Thailand.
  •  Amanda har färgat håret blått.
  • Jag vann Memory på franskatimmen.
  • Jag förtjänar inte mitt betyg i engelska.
  • Jag glömde skåpnyckeln hemma.
  • Ingmarie plågar oss fortfarande med reflektiva verb.
  • Hemkunskapsläraren är sjukt oteknisk - det tog 20 min att sätta igång filmen.
  • Vi ska börja ha idrott med tjejer och killar var för sig, vilket suger.
  • Många nya uppgifter, läxor, prov och inlämningsarbeten.
  • Min klippa Kattis ligger fortfarande i ide i Funäsdalen, vilket betyder att jag måste kämpa mig igenom franskan på egen hand.
  • Det är beckmörkt när jag går hem från skolan.
  • Ljuset i mörkret är Åre med tjejerna nästa vecka.

Resumé.

Söndag: Yasuragi med familjen (där jag också fick prova på japansk joga, som tydligen INTE fick förknippas med joga. Jag förstod aldrig skillnaden). Badade i skollheta utomhuspooler, chillade och gick på sushiskola - mycket givande.

Måndag: Var hemma hos Ardeheds (grannarna) på middag. Frida var också där och det blev en chill kväll.

Tisdag: Blev uttvingad på isen med ett par skridskor på. Stötte på gammalt folk jag inte träffat på länge. Otippat. Kul.

Vi ska äga världen.



Syster

En dag kommer vi stå på toppen
Med hela världen framför oss
Precis som vi gjorde då

Du och Jag

Nyår.



Strax före tolvslaget och Frida blir crayzy av tanken på att hon ska få skjuta korken av flaskan.

Min dag (för er som orkar läsa).

Dagens första lilla utflyckt bar till hälsomottagningen för att ta en liten äcklig spruta. Sedan åke jag och pappa in till stan för att titta lite på datorer - vilket jag fick i julklapp. Har hittills funnit några kandidater, men ska vänta lite innan jag slår till. Blev dumpad vid pendeln så hemfärden skedde på egen hand. Sprang in i Handen Centrum för att lämna tillbaka ett par örhängen - och kom ut med ett par nya jeans i handen. Sitter nu vid pianot och nöter lite. Jag måste ha lite koll om jag ens ska våga gå till spelprovet för VR.

Peace and love!


Panik - igen.

Beslutsångest står det skrivet i min panna. Med det ledordet kan ni nog gissa er till vad jag pratar om; Gymnasievalet.

Eftersom jag inte vill tråka ut er allt för mycket lämnar jag det så.


2009.

Har ni nyårslöften?

Jag har nog aldrig har haft ett, eller i alla fall alldrig behållt ett. När jag var liten var det bara töntiga grejer som att sluta svära, men det nyårslöftet gick ju åt helvete. Att ha godislöfte som nyårslöfte är ganska populärt, men det har jag redan försökt mig på, och insett att det inte är något för mig. Det tog två timmar tills Sara kom på mig med en Algrens bilar i munnen. Efter det insåg jag att det inte var någon idé att göra några vidare försök.

Jag beundrar de människor som klarar det. De som bestämmer sig för att genomföra något - bestämmer sig för att lyckas - och verkligen gör det. För mig gör det varken från eller till om det är ett löfte eller inte, jag har inte tillräckligt med tålamot att lyckas. Därför valde jag att inte ha några löften - som ändå garanterat kommer brytas - i år.

Om man inte försöker, kan man ju inte heller misslyckas.
Men att inte försöka kan också ses som ett misslyckande i sig.

Kanske inte bara när det har med nyårslöften att göra.

RSS 2.0