Mest sålda 2009.




Twilight har varit ute i butikerna i USA i bara två veckor, och är redan den mest såla filmen i år.  Över 5.6 miljoner exemplar är sålda; det kan bli intressant att se hur den siffran skjuter i höjden när den släpps utomlands!




Mest spelade på Ipoden just nu.

  1. Burning Years - Story of the Year
  2. Hold My Hand - New Found Glory
  3. Never Think - Robert Pattison
  4. Here Goes Nothin' - NeverShoutNever
  5. See The World - The Kooks

Hurtbullen klagar.



Jaha, då var det dags för hälsotanten att inte bara konstatera alla sätt jag bör träna på, utan också få med lite beklagan över att jag pluggar för lite. När jag säger att jag skiter i att få MVG i NO - och kanske för en gång skull nöjer mig med ett VG (vilket ändå gör att jag kan komma in på vilket gymnasium som helst) - är genast responsen "Varför?" "För att jag inte orkar blugga ihjäl mig!" svarar jag. "Du verkar ju inte direkt döende om man säger så!" svarar hurtbullen och frågar sedan om jag kan komma upp i 320 poäng.

*SUCK*

Watch out Brighton.


Mohaha! Jag är lycklig som få; idag fick jag bekräftelsen från STS. Jag ska på språkresa i sommar! Taggad till tusen. Jag ska åka till Brighton och gå på Beachvolley kurs. Gosh, jag tror jag svimmar! Längtar så att det knakar i knutarna. Kommer dock att behöva betala en del själv, men who cares? Den bästa sommaren väntar på mig!









The sixth sense.



Såg i helgen - ytterst sevärd!

Hälsningar till Paris.

Vem vet - kanske sitter du på ett internetcafé någonstans på Paris vackra gator och läser det här. I så fall: hoppas du har det kanonbra, jag saknar dig och hälsa alla stiliga fransmän från mig. Prata lite extra franska åt mig också när du ändå håller på (jag kommer sannerligen inte att göra det själv).

Puss på dig syster-yster. Miss you like crazy!



Bild på syster. Inte helt ny - den var tagen får några månader sen.^^

Attans hurtbullar också.


Vad mer kan jag säga. Sitter hemma; får inte springa, inte hoppa, inte träna - ingenting. Det suger.
Jag har benhinneinflamation. Översättning: Ont i framsidan av smalbenen för att jag har tränat för hårt. Jag fick det efter att jag boxats och direkt efter det haft volleyboll och dagen efter fys-test och bip-test. Så kan det gå.
"Jag säger ju det! Det är farligt att träna!" beklagar jag mig för hurtbullen (mamma). "Men det är ännu farligare att låta bli!" kontrar hälsofreaket (mamma). Jag lipar och diskussionen är över; för den här gången.

Earth Hour




Igår släckte vi ner allting. Inte för att det blev så mörkt, med tanke på att vi hade tänt ljus på varje ledig yta i huset.
Fick mig att längta efter strömmavbrott... Synd bara att vår olojala kommun inte släckte gatbelysningen.



:)

Mys.
Frida och Ingman sjunger singstar utan att inse att det låter falskt och de flesta har begett sig. Det börjar bli ganska sent - vilket märks på mina dåliga ordvitsar, hävdar vissa. Snart är det dags att dra igång en film. Det rycktas om att det är Lejonkungen som ligger högst på önskelistan..

Bilder från stenåldern.

Hittade nyss massor av gamla bilder från 100 år sen. Jag lägger upp en så får ni se hur söt jag var när jag var liten (undrar vart det tog vägen)!




Syster och Jag, söta som få!

Tonight.

Snart kommer flicksen. Kul att alla kunde komma; att vårt lilla missöde inte förstörde allt.
Städade huset lite idag, men när jag insåg att det inte var möjligt att ta sig in med dammsugaren på mitt rum pga. havet med kläder som låg över hela golvet, kom jag fram till att det kanske var på tiden att plocka undan lite på rummet också. Så nu är det alltså rent och fint där med.

Nu är det dags för en ducsh, vill inte lukta usch. Puss.

Tillsammans är man mindre ensam.



Bra tittel. Vet dock inte om boken lever upp till förväntiningarna...

Disco på gården.

16 ungar, sjukt mycket läsk, fjantig och ascool feelgood-musik, fiskedamm, godis, kärlek, skratt, sång, limbo, tryckare.

Mycket kan man få in på en kväll.

Tjuvlyssnat.

En tjej och en kille ~18 sitter och äter.
Tjejen: Jag är förresten kär!
 Killen: Oj, det gick fort. Tell me the story!
Tjejen: Jag såg på Twilight och nu är jag helt kär i Robert Pattinson...
Killen (uppgivet): Nej, inte du också! Vi män får faktiskt komplex!
Tjejen (drömmande): Han är så sexig, nu vill jag verkligen ha en vampyrkille.
Killen: Jag vet inte en enda tjej som inte har blivit förvrängd av den där jävla vampyrfilmen. Den borde fan förbjudas, den rubbar liksom hela ekosystemet av människor. Det är inte så att vi kommer dö ut av kärnvapenkrig eller växthuseffekten, ni kvinnor kommer vägra ha sex med män bara för att de inte är Robert Pattinson!


Hahaha!

Drömmar.

Av samma tyg som drömmar göras av - vi äro gjorda, och vårt korta liv - omfamnas av en sömn.

William Shakespeare

Humpf....

Pelle har tvingat på mig 1396930945 böcker för att få "bredd i min läsning". Han tycker att min läsning är för enformig. Jaha, det kanske beror på att jag vet vad jag tycker är bra och läser det. Men det räcker inte långt i Pelles värld. Efter att ha avslutat Jehåvasjäveln ska jag nu börja läsa Tillsammans är man mindre ensam. Hur ensam känner an sig inte om man tvingas sitta inne med en sån bok.
Men jag antar att det bara är att börja läsa. Jag kan ju alltid elda upp boken när jag är klar, för att ta ut mina aggritioner...

Igår.

Gårdagen var härlig.

Hade engelska nationella på morgonen (kanske inte superhärligt, men ok - zero killed). Gick bra tror jag.
Efter skolan drog jag, Elin och Kattis in till Handen. Käkade middag och tittade lite i affärer. Hittade två par shorts som jag bara måste ha. Ska köpa dem nästa vecka.

Sen bar det av till Gamla Folkets hus med hela klassen, där det var teater som gällde. Peter Pan flög så det såg ut som taket skulle braka (bokstavligt talat), och Kapten Krok var ingen mindre än vår bildlärare! Go Mats!



Den långa, läskiga figuren i svart hår - det är vår lärare. Extrem makeover!

1000 kg godis - och lite till.

Idag åke jag, Erica, Natascha och Kattis runt som galningar till alla lågprismarknader i Haninge. Köpte lösgodis för minst 500 kronor, plus massor av läsk och sånt. Tyckte lite synd om alla småbarn som inte kommer att få något godis i helgen, eftersom vi har ruinerat alla affärer. Varför? Vi ska ha disco på fredag. Varför? För att tjäna pengar. Varför? För vi ska på klassresa.

Imorgon ska klassen in och titta på teater som vår bildlärare är med i  -  kul.

Brrrrr.

Vaknade nyss. Somnade framför boken på rummet. Dörren var stängd. Elementet var inte på. Nu fryser jag. Sitter under en filt med te mellan händerna. Snart börjar DH. Återkommer när jag har vaknat. På riktigt....

Speed-plugging.

Ny gren - och jag vinner. Började - och skrev klart - ett hemkunskapsarbet i helgen... La max 7 timmar på det. MVG:t är så gott som mitt! MOHAHAHA!

Sommarjobb.

Jag och mamma sprang omkring över hela Dalarö igår och letade sommarjobb åt mig. Kollade på bageriet, hamnkafét, våffelstugan m.m. Hoppas jag får något.

Annars har jag världens roligaste jobb runt lillfingret. 3 veckor sen seglarskolelärare i Tyresö med Kattis! Kan det bli bättre? Knappast.

I värsta fall får jag måla huset - vilket egentligen inte är så farligt. Brun blir man ju i varje fall; annat än på ICA kan man ju säga..

Puss och Kram.

Jag vet.

Inlägg på min blogg syns lika ofta som regnskog i Stockholm, jag vet. Ska försöka göra något åt det, sen, när jag har tid. Allt rullar på nu. Att stanna upp skulle vara att sätta käppar i hjulet. Det är därför jag inte skriver, trots att jag vill. Men jag ska. Sen.


Sämst

Jag är sämst
Du är sämst
Han/Hon/Den/Det är sämst
Vi är sämst
Ni är sämst
De är sämst

Det suger...

Jag dog.

Humm. Måste ha återupplivats. Jag var säker på att jag dog. Eller åtminstonde något åt det hållet. Typ.
Jag är säker på att jag dog.
Hemskt var det i alla fall.

Suck.

Jag är så sjukt klantig. Upptäcker alltid saker för sent. Som nu till exempel.

Idag.

Efter en hel skoldag endast bestående av nationellt prov i engelska och en ändlös blankett om alkohol-intag drog jag, Kattis och Lollo i till stan på bio. Efter många om och men bestämde vi tillslut oss för att titta på Borta bäst, Hemma värst. Ingen jag rekommenderar. Filmerna nedanför ska jag däremot se så fort jag får chansen!






Engelska-nationella.

Safety is not so much avoiding danger, but learning how to deal with it.

Superman.

Gosh! Jag har så sjukt mycket överskottsenergi. Det känns som jag kan hoppa jämfota till månen och sen jogga tillbaka igen utan någon kraftansträngning. Jag känner mig tyngdlös; svävande. Jag kände mig som superman (eller kanske som Edward, om vi nu är inne på mina personliga superhjältar). Inte visste jag att jag skulle uppleva en sån effekt av att träna dubbelpass i över två timmar!

Eftermiddagen tillängnades åt att städa huset med högsta volym på Ipoden för att tjäna lite pengar. Sedan bar det av till boxningen där jag slog skiten ur Frida, vilket ledde till att jag också slog skiten ur mig själv. Efter det gick jag ner en trappa och förenades med de bästa från Söndagarnas volleybollteam. Jag tror nog aldrig jag har spelat så bra! Efter att ha blockat ner en av Mathias supersmashar gick - eller snarare sprang, studsade och hoppade - jag på moln resten av träningen.

Nu sitter jag med en stor skål yoghurt framför mig, med havrefras, musli, banan och russin i. Fingrarna går i hundraåttio på tangentbordet; hur skjutton ska jag kunna sova med fjärilar som slyger och myror som kittlar i hela kroppen?

Jag ska nog göra ett försök, men först krävs en dusch - puss.

Typ det bästa jag någonsin sett.

Det var så sjuk, jävla bra. Fantastiskt; ispirerande. Det var fint, vackert, grovt, coolt, roligt, utmanande, rörande och läskigt på samma gång. Rekomenderas starkt!

Köpa biljetter?
http://www.bounce.nu/

Bounce - Caution!











Jag blev kär tre gånger. Vad kan man säga? Jag har ett stort hjärta. ^^

Dåligt, dåligt.

Har haft fullt upp på sistone; en anledning till få inlägg.

Torsdag: Får musiktips från Elin och tankar datorn full med nya favoriter hela kvällen.

Fredag: Camilla kommer hit och vi chillar galet och pratar om allt. Mysigt.

Lördag: Jag och Kattis åker in till stan (komunalt, vilket - med tanke på tidigare erfarenheter - inte är att rekommendera) och tittar på Bounce, vilket var bland det bästa jag någonsin sett. När jag kommer hem med taxin på kvällen (fråga inte varför - det är en allt för lång historia) möts jag av hela navigatör-gänget. Äter god mat och slappar resten av kvällen.

Söndag: Match mot Åland. Vann bara ett set; besvikelse. Blev tvingad av min kära mor att spela piano i hundra år innan kvällen gick över i ännu mer volleybollspel.

Peace.


Bäst på länge.



Shrink the world - Yellowcard.

Ikväll.

Kom nyss hem från boxningen. Härligt att snacka och sparka av sig lite med Kattis. Har nyss tagit kort på mitt after-workout-meal till mitt idrottsarbete, ambitiös som man är. ^^

En rosa, knorrande elefant.

Fick nyss ännu ett kedjebrev. Håller på att lacka ur på alla dessa som överröser min mail och sms-inkorg. Det är ganska komiskt det där med kedjebrev, det står att "du är speciell och unik"; hur unik känner man sig på en skala 2 - 46 när man ser att mejlet har skickats till 253 personer? Fast det kanske bara är jag som överreagerar...

En bra sak stod det i alla fall i det jag fick för någon minut sedan:

"När Du tror att hela världen vänt ryggen åt Dig,
titta en gång till,
det är troligtvis Du som vänt världen ryggen"

Sant.

Idag har varit bra. Hade flumm-attack sista lektionen, men det dog ingen av. Lollo höll på att dö när jag påpekade att det lika gärna kunde suttit en rosa elefant på datorn och knorrade istället för högtalare.^^

Love to the people!

Glöm inte.

Idag är favorit-fruarna tillbaka i rutan. Börjar klockan 21:00 på kanal 5. Bör inte missas!



Tingsrätten.

Idag var vi på "utflykt" med skolan. Anledningen till att jag tillåter mig att använda ordet utflykt är att det var just det det såg ut som. Vi skulle lika gärna ha kunnat förväxlats med en förskoleklass på 40 elever utan koll som tog upp hela gångbanan. Men det är en annan historia.

Målet för dagen var att besöka Södertörns tingsrätt och vara med på en rättegång. På vägen dit valde Pelle - trots att vi befann oss mitt inne i civilisationen - att ge oss en liten naturupplevelse. Istället för att fortsätta på den trygga trottoaren tyckte Pelle att vi skulle utmana naturens krafter (i det här fallet snö) och "gena" nedför en brant backe och en mini-skog. Följden av detta blev i många fall blöta fötter; i vissa fall hål i kläderna.

Vi fick titta på tre rättegångar. En med en förtidspensionerad tant som hade jobbat svart samtidigt som hon fått pengar för att hon inte kunde jobbat, en men en kvinna (som tjänade 240 000 om året, inte om månaden) som hade kört onyckter och dömdes för grovt rattfylleri och en kille som blev dömd för att ha fört bil utan körkort, trots att han inte ens var med på rättegången.
Det var faktiskt rikigt roligt att kolla in allt som hände i rättssalen. Jurist kanske är ett framtida yrke för mig, varför inte?

Tog en fika med Kattis i Handen innan det bar hemmåt.
Lyckad dag helt enkelt.

Peace.

PS. Det bästa med dagen var att vi missade franskan. Det är en obeskrivlig glädje som jag kan leva på resten av veckan! ^^

Helt insane.

Jag tippar på att Gröna Lunds nya, galna berg-och-dal-bana kommer bli ett av sommarens måsten. Jag måste säga att namnet "Insane" inte kunde passat bättre. Jag är taggad till tusen!


Visa ord.

"Don't give up, just be you, because life's too short to be anybody else."

Andie, Step up 2 - The streets.

Så kan det gå.

Det är synd att allt blev så här. Men efter att ha missyckats med alla försök jag gjort, orkar jag inte fortsätta försöka längre. Jag kan väl konstatera att det var bättre förr, som med allt annat. Synd, men that´s life, och life goes on.

Sköna ordvitsar.


Fyra dimensioner.

Det är bevisat. Det finns fyra dimensioner. Vi kan inte se det, inte ta på det eller på något sätt vara medvetna om det. Trots det gjorde Einstein den upptäckten. Den märks och den känns. Om man färdas tillräckligt fort går tiden långsamt; man åldras inte. Det är häftigt; jag kan inte sluta ifrågasätta. Det är utanför min värld att tänka så. Men det stämmer.

Men det finns många andra saker som vi inte ser eller kan röra vid, trots att det märks och känns. Fast dessa saker är så uppenbara att vi alla kan inse det utan Einsteins teorier. Kärlek och vänskap.



Well-known photo taken in 1951 of Einstein


Eclipse.

"But I would have been healthier for you. Not a drug; I would have been the air, the sun."
The corner of my mouth turned up in a wistful half-smile. "I used to think of you that way, you know. Like the sun. My personal sun. You balanced out the clouds nicely for me."
He sighed. "The clouds I can handle. But I can't fight with an eclipse."

RSS 2.0