Dags att möta juryn.

Nu har jag fått tid, plats och datum för uppspel vid intagningen till Viktor Rydberg. Ondsdagen om två veckor - då gäller det. Eftersom intagningen är mitt på dan kommer jag att behöva ta ledigt lite från skolan; ett plus i kanten. Synd bara att jag inte kunde tajma in uppspelet på en franskatimme. Men men, man kan inte få allt här i världen.

Låten som alla ska söka in på är Himlen är Oskyldigt Blå. Min valfria låt blir River Flows in You.





Till Dig.

Bara för att du är bäst och för att jag inte skulle byta bort dig för allt i världen! <3




You should know that every day I will help you find your way


But I don't know what I would do if I can not be there for you
Nothing in this world could ever change

You have allways been my brightest star
My guiding light I know you are there when I need you the most
I know you as I know myself even if we fight and yell
I love you, you know that we are sisters in arms

We have walked a million miles, a hundred tears, a thousand smiles
There's been good times, there will be bad

But I don't know where I would be if you had not been there for me
Nothing in this world could ever change

Home - sweet home.

Är tillbaka från Åre nu. Satt i bilen hela dagen - ändå gick resan för fort. Åtta timma hinner man inte göra mycket på... Jag läste och tittade på en och en halv film, sedan svängde vi över Dalaröbron och var hemma inom 2 minuter.

Innan vi kom hem stannade vi till vid Ica Maxi och jag blev tvungen att leda kampen mellan galna småbarnsfamiljer och pensionärer i jackten på något vettigt att fylla kylen med. Min enda allierade var killen som bjöd på tårtprovsmakning.

Nu sitter jag i varje fall i tryggt förvar på mitt rum igen.

Peace.




I brist på annat tittade jag på The Bucket List i bilen, måste säga att den var över förväntan - när man klarat sig igenom första timmen.

Idag.

Stötte på Anna i yrvädret i Högås. Träffade också den alltför omtalade Martin och åkte med dem hela dagen. Efter att Martin hade rensat allt ätbart från allas (!) tallrikar så chillade vi galet i soffan på Fjällgårn. Sa hejdå till ganget (som jag mot all förmodan slapp betala för att joyna) och åkte hem till stugan (!?). Upptäckte till min förtvivlan att dörren var låst, ingen var hemma och att jag inte hade någon nyckel. Så kan det gå. Fick dra med mig brädan upp till backen igen och ta liften uppåt.
I backen var det nu strålande sol. Kunde inte motstå att ta några sista åk innan liften stängde. Det vara bara jag i backen; helt själv susade jag ner under den strålande solen som snart skulle gå ner bakom Renfjället. Det var absolut de bästa åken på vecka.

Tog mig till Fjällgår tillslut (där jag ändå inte kom in pga min ringa ålder) och hämtade nyckeln och tog mig tillbaka till huset igen. Ikväll är ännu en gåta. Troligtvis kommer jag att packa, eventuellt träffa Anna igen nere i Ladan/Ladugården/Lokalen.^^

30 sekunder twilight.


Nästan flyga.

Galet fint i backen idag. Det var strålande sol, skidorna bar och vinden ven om skidjackan. Härligt! Jag tror att ge allt ner för backen - som helst ska vara tom så att man inte krockar i någon - i 280 kilometer i timmen är så nära en människa på marken kan komma att flyga.

En chill dag.

Dagen börjde med en lagom lång sovmorgon innan vi blev utkörda i backen. Åkte ett par timmar och nu är det dags att duscha och mysa resten av kvällen.

Peace.


Attans.

På grund av att lördagens match blev inställd har planerna för hemfärden ändrats - vilket suger. Istället för att komma hem på fredag kommer jag nu att komma hem på söndag kväll. Och på grund av "allt som hänt på Dalarö" fick jag inte ta tåget hem själv på fredag. That kind of sucks.^^


Ny väska.







Fall, fell, fallen.

Japp, det var precis vad jag gjorde idag. Samtidigt som jag fick en privatlektion i olika engelska dialekter åkte jag och Millan ner för stup och drunknade i djupsnö. En gång gick det till och med så långt att Millan ansåg att jag varit "försvunnen" i skogen så länge att hon berättade det för den sjukt heta liftvakten. Pinsamt.^^

The Curious Case of Benjamin Button.



Lite långdragen, men med många fina ord.

Today, tomorrow.

Idag var jag på släktträff. Innan vi nådde vår destination Upplands Väsby stannade jag och familjen till i Farsta och handlade en snabbis. För mig blev det en ny väska, en bok och hårfärg. Väskan och resultatet av hårfärgen kommer läggas upp senare.
Trevligt att träffa släkten igen - det var ett tag sen.
Inte heller därifrån gick jag tomhänt; fick med mig ett par jeans som Jonte växt ur (*katshjjing*).

Imorgon är det match i Solna; mot Solna. Får se hur det går vägen. Direkt efter det kastar vi oss in i bilen som där av mot Åre. Därifrån håller jag mig uppdaterad resten av veckan.

Tjaoo!

When the redhead teacher has gone.

Idag var sista dagen för Jenny på Dalarö skola, innan hon lämnar oss för att bege sig till Edsbyn uppe i skogarna i Hälsingland. Det var många tårar från de flesta håll (inte från mig - är ganska okänslig av mig.^^) och presentbordet blev överbelastat. Pelle skrev en låt - NO Jenny NO fun -, jag med flera gav en bandyklubba (passande till bandybyn) och en signerad T-shirt. Även fina tavlor och blommor dök upp.

Kommer verkligen sakna Duffy, bättre lärare får man verkligen leta efter!

"Tables we burnt and test we failed because of her.
What will happen to us now, when the redhead teacher has gone?
We are losing a friend. Don't forget about us there."

Ordning och reda.

När jag kom hem satte jag på datorn för att börja skriva lite om Fransk matkultur. Men när min käre far snodde datorn tog jag istället tag i andra saker. Fick för mig att städa lite i garderoben.
  Högst upp, längst inne i ett fack (som jag inte kan minnas att jag någonsin tidigare tittat i eller lagt något i) hittade jag massor av små barnkläder och minifiltar. Även små pytteskor dök upp.
  Efter att ha rivit ut nästan alltning, lagt om hyllorna i garderoben, rensat i byrån och i lådan under sängen, bytt plats på kläder och sorterat i nya lådor, är jag nu äntligen klar. Måste säga att jag är stolt över mig själv.
  Fick dessutom lite pengar då jag damsög huset. Lätt värt det. ^^


Ordning och reda - jag fick pengar idag (fredag).




Välsorterat *stolt*.

Stress-attack?

Har börjat blöda näsblod fyra gånger under tre dagar - helt utan anledning. Jag tror jag är stressad. Eller nått.

All I want this summer.


45 par ögon.

 Musikredovisning inför 90 ögon imogon... Måste nog sätta igång att förbereda mig. Vill inte skämma ut mig inför klassen, för omväxlings skull. ^^

Måste se.

 




Busy me.

Gosh! Mycket att göra. Fullt upp. Ska bara klara mig fram till lovet, så ordnar det sig nog.
  Jag som lovade mig själv i början av terminen att inte skjuta upp saker hela tiden; ni ser ju hur det gick .^^

Taggar till.

Stolt över mig själv för att jag faktiskt har fått något gjort idag. Snart är det dags för volleyboll. Emmelie taggar till så att hon snart går upp i taket. Idag är Mathias tillbaka. Jag är också galet taggad!

Peace.

Ute i solen.

Idag passade jag på att gå ut lite i det strålande solskenet. Satte mig på bänken vid husgaveln. Hade på mig stor, ful dunjacka, mössa och vinterkängor som är stora, varma, bekväma och extremt fula.
  Det var verkligen perfekt. Jag verkligen njöt av stunden, var  just där just då. Tid och rum, eller vad det nu är man snackar om, upptäckte jag. Det var varmt, ljust, vackert, och jag la märke till ljus jag inte brukar höra. Fåglar, vinden och människor som pratar på långt avstånd. Jag vet att det låter som en riktigt dålig novell, men härligt var det. Fram tills dess att solen gick i moln.


I väntan på lovet.

Idag är det plugga som gäller. Inte så värst lockande att fortsätta skriva på recensionen i engelskan, men jag antar att det bara är att sätta igång. Snart är det i alla fall lov så att man kanske kan få pusta ut lite.

Ordinary men.



Så sjukt hemskt. Nu är den i varje fall utläst.

Fin, fin.



Kanske har jag en karriär som frisör? ^^

Godmorgon.

Snacka om att det blev många filmer igår. Jag tror vi såg 5 hela och en halv. På första plats kom John Tucker must die. Optimal chick lit.

Har precis gjort slingor på Kattis. Resultatet kommer snart!


Idag - Fredag.

Idag var det Fredagen den 13 - och jag märkte det inte ens. Trots nycklarna på bordet och katten som sprang över vägen lever jag fortfarande.

Ett lycka till till Frida, som ska se Fredagen den 13 på bio idag - hoppas du inte ger resten av bioälskarna tinitus.

Om tio minuter kommer Kattis hit. Ska poppa popcorn, kolla på film, snacka, mysa, färga håret, chilla. Med andra ord - ha en välbehövlig, härlig tjejkväll. Just what I need!

Idag var jag också i Handen med Kattis. Köpte optimalt med saker under den timmen vi var där. Bland annat en tjocktröja, mjukisbyxor, gympadojor, linne och kärlek-vid-första-ögonkastet-converse.

Peace



Kärlek-vid-först-ögonkastet-convers.



Ny myströja och nya mjukisar.

Sweetheart.



Forever us!


The king.



Was, is, and will always be - the king.

Härlig.


Dålig idé.

Det var ingen bra idé att gå till träningen i plast-crocsen. Speciellt inte i 10 cm nysnö. Det var faktiskt en riktigt dum idé.

Not necessarily to be strong, but to feel strong.


Kvarsittning.

Sitter i skolan på kvarsittning. Väntar på bättre tider...
Nu ska jag försöka få något gjort.

Jenny föreslår rubrik på mitt Teknikarbete.

Svaret på (den jävla) frågan (som kärringen har ställt) (var fan är vikarien?!).

Lämnade in den med underskriften Ella 9 år. Fick MVG trots att jag inte ens nämt Hitler; vart är världen på väg?!

^^


Så kan det gå.

Imorgon är det bara att sota för tidigare misstag - det är nämligen 5 timmar och 10 minuters kvarsittning som gäller medan de andra har halv studiedag. Jag antar att det bara är att bita i det sura äpplet.

Ordinary men.

Explaining is not excusing; understanding is not forgiving.


4. Waking up.

Time passes. Even when it seems impossible. Even when each tick of the second hand aches like the pulse of blood behind a bruise. It passes unevenly, in strange lurches and dragging lulls, but pass it does. Even for me.

Wild Child.



Igår var det bio med Lollo och Kattis som gällde. Råkade däremot välja helt fel film. Ingen att rekomendera - i varje fall inte inte på bio. Waste of money.

Men hade trevligt ändå. Fick många skratt på tåget på väg hem, så kvällen blev inte så tokig trots allt.

Dagen.

Match inne i stan mot Bromma. Plugga engelska. Middag hos Frida.

Melodifestivalen.

Japp, ikväll är det första "deltävlingen". *Suck*. Gör man någonting i ett annat syfte än att tjäna pengar längre?
Slutade titta på Melodifestivalen för några år sedan, när jag insåg att det som spelades där inte borde få kallas musik. Men om jag nu fortfarande tittade på programmet, skulle jag nog lägga ner det nu...

Twilight.



29 April - Då hänger jag på låset.

Nationella.

Om exakt 15 timmar och 38 minuter kommer jag att slå på den här datorn igen i skolan, logga in, ta upp word och börja skriva. Det sista kanske jag ska skriva inom parentes, eftersom jag troligtvis kommer att få hjärnsläpp och enbart stirra framför mig i tre timmar, tills tiden är slut.

Det jag ville säga var - vi har nationella prov imorgon.

Sommarjobb.

Nar nu slutligen tagit tag i saken och skickat ut mejl. Kanske inte det bästa medlet, men det är alltid något. Jag har kollat med Dalarö Hotel, Blomsterkonsten och Smådalarö Gård. Nu ska jag gå över till att mejla alla tänkbara affärer och caféer i Haninge Centrum. Jag ska banne mig få ett sommarjobb i år!

Helt rätt.

Äntligen känns det helt rätt. Plötsligt är jag helt säker. Jag vill inte gå sam, inte någon stans. Jag ska gå natur - den saken är klar.
Tänk vad lite rutten geografi kan göra.^^

Dear mr. President


Okej.

Nu är allt bra igen. Nästan allt. Eller kanske inte bra. Det är okej.

Livet rullar på som vanligt. Var på Åland med volleybollaget igår. Trots den bittra förlusten går ingenting upp mot 4 timmars kortspel på en båt - varesig kycklingen smakar plast eller inte.
Imorgon är det nationella prov i Svenska. Jag håller på att bita naglarna av mig så fort jag tänker på det, men vaddå? Jorden slutar inte snurra runt sin egen axel bara för att jag får G på ett prov i svenska! Bara nästan ^^

RSS 2.0