Breaking dawn.

Childhood is not from birth to a certain age and at a certain age
The child is grown, and puts away childish things.
Childhood is the kingdom where nobody dies.







Nyårsafton.

Nyårsafton. Nytt år. Ett avslut. Kanske en början. Precis som med alla andra markeringar under året - påsk, midsommar, jul - visar den att tiden går.
Nyårsafton är en bra sak. Den innehåller nyårslöften, umgänge och glädje. Den ger människor en chans att börja om och titta tillbaka. Ett avslut för vissa kan vara en början för andra. Nyårsafton är ett sådant tillfälle.







Camilla och Ella spelar schack.

Ella säger: "Jag tror att du har sovit för lite, du blev just alldeles matt! Vet du förresten varför schackspelare ofta blir förkylda? De sittar alltid i drag!"


Ibland lyckas man.

"Diskmanskinen är ganska full, den har nog fått sig ett glas för mycket"
- Ella

Längtar.

Det var på tok för länge sen vi sågs, tjejen! Längtar som en galning till imorgon, då jag får finbesök av dig här på ön!




Bild tagen för två år sedan.

Hemma igen.

Borta bra, men hemma bäst. Japp, så är det.

Lycka är att:

  • Ha något att se fram emot - med ett leende på läpparna.
  • Ha något att titta tillbaka på - med ett leende på läpparna.
  • Ha något för tillfället - som du ler åt.

Jul, jul, strålande jul.

Ja, julafton drog förbi. Det var bra - inte fantastisk - men bra. Åt julbord på femstjärnigt (!) hotell med lite Dalaröfolk och sedan var det chilla hemma som gällde. Paketen var förvånansvärt bra i år. Inga floppar - vilket var oväntat. Fick en dator av päronen, vilket både var nödvändigt och för nöjes skull. Men finaste paketet kom från Syster.

Dagarna fortsätter rulla på. Jag glider fram och tillbaka mellan tid och rum, eller vad det nu är vad man brukar säga. Ibland känns det som att jag tappar begreppet om tiden som flyter förbi utan att jag märker det. Ibland är mina tankar oförklarligt långt bort från det rum jag befinner mig i. Veckan har gått. Snart hemma. Snart.

Svenska eliten.

Guess what! Denna nyårsafton kommer att innhålla kändismingel med Sveriges Simeliten. Jag kommer bland annat att träffa Sarah Sjöström och många andra som varit med i både SM, Ungdoms SM och Ungdoms OS.

Men hur kommer det sig då att jag fått en fribiljett att hälsa på dessa människor? Haha, jag har kontakter. ^^

Okej, jag ska erkänna hur saken ligger till. Jag ska hem till Frida tillsammans med hennes polare från simningen. Looking forward to it!

Ingen riktig jul.

Vet inte vad som har hänt. Eller det kanske är just det, inget har hänt. Vart tog den där julefriden vägen? Vart försvann den där längtan och spänningen? Har jag vuxit ifrån den? Hur kan man växa ifrån julen?

Har nyss bakat knäck och ischoklad med mamma, mormor och syster. Men det känns inte. Inte ens att se paketen under julgranen kan få mig att känna julen. Vad är det som har hänt?

Puss och God Jul på er, antar jag.

Jag "hjärta" snowboard.

Absolut.
Det är så otroligt härligt när man susar ner för berget. Inget kan stå i vägen. Inget kan stoppa dig.

Idag blev det en riktigt slapp morgon. Inte för att det betydde sovmorgon, sånt är det snålt om. Uppstigning vid nio som vanligt, men när sedan rapporten var "kraftig blåst" och alla liftar utom en var stängd, chillade vi galet istället.

Vid ett-tiden tog jag mig i alla fall ut för att testa backen en sväng. Slog mig samman med Frida och Company och tillsammans trotsade vi naturens krafter.

Ikväll kommer ännu lite fler Dalaröfamlijer på besök. För er som har koll kommer bland annat Olofsson, Oldmark, och Truvé/Larsson. Det ska bli trevligt att få lite fullt hus igen. Nu när det bara är familjen på fyra personer i huset som är gjort för 11, kan det bli lite tomt.

Puss och hej, leverpastej!

Åre.

Japp, that's where I am! Därför har jag inte kunnat skriva så mycket.

Efter att ha blivit bemött med mysig snö och pulver i morgonsolen kan jag inte säga annat än att det är toppen. Appropå det var vi faktiskt där idag, på toppen alltså.

Efter att jag och mamma hade varit nere på byn och handlat och var påväg att parkera påpekade hon det nya stora hotellet precis bredvid vårt hus.
Mamma: "Har du sett att dom har byggt ett nytt hus här?
Ella (sarkastiskt): "Nej det hade jag totalt missat. Det är ju inte som att det tar upp hela mitt synfält eller så..!"
Mamma (muttrar): "Men du måste faktiskt medge att du skulle kunnat missa det. "

Varför känns det som att mamma känner mig ganska bra?

Nu är det dags för lite sömn för mig om jag ska orka stå upp på brädan imorgon, med tanke på dessa galet tidiga uppstigningar.

Peace och puss!

Trött.


Den här dagen har inte riktigt sett ut som första lovdagen förväntas göra. Allt jag har gjort är att skriva på en uppsatts som ska vara inne klockan 00:00 och gjort några tappra försök att packa inför avrasan till Åre imorgon. Snacka om att lärarna plågar oss in i det sista!

 


Blivande TV-stjärna?

Blir attackerad av Jenny när jag kommer till skolan. Anledning: Jag var med på nyheterna i morse.
Tyvärr kan jag inte lägga upp klippet, eftersom det har tagits bort från hemsidan. Men deppa inte ihop för det, här kommer klippet som var med i kvällens avsnitt av rapport.

http://playrapport.se/#/video/1354291

Skön bild man får av Dalarö, lite smått flummigt måste jag säga.


All you need.




Överlägset bästa namnet på en pizzeria, hittas i Barcelona!

Good news travel fast.

Sant, ingen tvekan om det. Men jag måste bara säga att jag är glad för din skull. Man måste testa sig fram i livet, se vad som håller och inte. Det har jag lärt mig, både när det gäller vänskap och kärlek. Livet är för kort för att tveka.

Puss på er alla!

Joayös noel et bonne anné!
(Där fick ni också en inblick i mitt franskbetyg)


En dag med smak av jul.

Hemkunskapen blev en försmak på julen. Jag tror faktiskt att om det fortsätter såhär kommer jag kunna fulla till skolan efter lovet.
Vi bakade julgodis, knäck och sånt. Kanongott! I min anti-jul familj brukar inte detta ingå, så jag kan inte säga annat än att det var riktigt kul att få prova.

Snart är det dags för lite volleybollande. Får se om jag kommer kunna lyfta från marken, eller om jordens dragningskraft kommer fortsätta driva med mig sedan hemkunskapen!


Läst.

Vi ansvarar inte bara för vad vi gör utan också för vad vi låter bli att göra.


I tv-rutan.

Ja, kanske. Jag ska i alla fall hålla koll på Svt:s sändningar framöver. Vem vet, jag kanske dyker upp, när man minst anar det!


300.

Det är helt sjukt. Driver de med mig? Hur fan gick det till? Hur lyckades jag med det? Det är helt sinnessjukt jävla fantastiskt, rent ut sagt. De måste ha gjort något fel, eller?
Jag blev i alla fall glad. Alltid kul att få något tillbaka för allt slit!

Grattis.

Ett stort GRATTIS till mamma som fyller år idag!

Grattis mamsen, älskar dig <3

Sötaste flickan.




Sötaste <3
What would I do without you?

Snart är skolan ett minne blott.

Härligt! Nu återstår bara några insuderingsfrågor i tekniken och en uppsats i engelska, men sen är det slut. Slut på de tråktiga, de roliga, de långsamma, de sega, de jobbiga, de flummiga och de galet långa skoldagarna! Snart ska jag åka till Åre och gå i ide eller gräva ner mig i en snöhög. Härligt!

Sitter och filosoferar över livet som vanligt. Känner mig så otroligt lugn. Det känns som att det är först nu jag kan pusta ut, andas. Det är nästan som om jag inte har fyllt lungorna helt med luft sedan skolan började i Augusti, och nu knakar det härligt när lungorna försöker återfå sin ursprungliga storlek.

Allt som fattats är snön. Inte för att jag saknar den. Den är kall, blöt och hemsk. Men också så otroligt vacker och fridfull. Lugnande, på något sätt. Snön hör vintern till. Mest för att den ska finnas där, lysa upp mörkret. Hur blöt och hård den än är, värmer den när nätterna är som kallast. Men jag vet inte om jag saknar den, för hur fin och vacker den än är i mina ögon, är den alltid kall och hård när jag närmar mig.

Good girl going bad?

Kanske lite, men vadå? Ibland får man faktiskt vara lite busig!

Everywhere.




You're everything I know that makes me believe
I'm not alone

Step up.

Tja, vad gör man när man glömt matteboken i skolan och allt som återstår är att chilla galet hela Söndan?



Mellanstadieaktigt, enligt mig.

Trött på meningslöst spel. För det är så det känns ibland. Lite mellanstadieaktigt. Löjligt. Varför över huvudtaget bry sig? Det är därför jag inte gör det längre.
Bryr mig alltså.


Så värt att lyssna på.

"

Hon hade tappat allt igen, varenda mening, varje hopp
Hennes utsikt var en botten, hennes drömmar var en flopp
Men ändå, där vi gick, hon skratta till och prata' på och höll sig vaken


Hon sa: "Nu har jag rensat ur, nu spelar ingenting nån roll
Nu kan det blåsa vart det vill, för nu är allt tillbaks på noll
Och här kan allting börja om, nu kan jag se vad jag förträngt
Nu ska jag passa mig för dom, som aldrig gjort som dom har tänkt
För jag vill aldrig bli en sån, så har jag lärt mig det igen
Det kanske passar nån, men inte mig och inte än"


Varje stund, var minut, var sekund
Samma konstiga beslut
Det blir fel, slår bakut, allt går snett
men det tar aldrig riktigt slut

"

Lars Winnerbäck - Aldrig riktigt slut


Äntligen någon som kan sätta ord på något som för vissa bara är en känsla.





Jomala.

Vi vann inte. Men vi förlorade inte heller. För trots att vi förlorade, gick vi därifrån som vinnare.

Åland.

Japp, imorgon is the shit! Då gäller det. Ska dra till Åland (och gå upp sjukt tidigt) för att spela sista matchen i volleybollserien. Taggad? Nja, inte än. Jag är för trött för det. Att gå upp tjugo över fem är inte alltid så lockande, speciellt inte om man gjort det dagen innan också...


Luciatåg.

Har haft några (?!) Luciatåg idag på morgonen. Har nog aldrig träffat en ton så falskt som jag gjort idag, men det bjuder jag på.
Ikväll har vi ett tåg för päronen där jag ska vara Lucia (vilket självklart lockade hela släkten att komma och titta), och sedan bär det av till Smådalarö Gård. Det negativa är att jag är sjukt trött på alla låtar vi sjungit, det possitiva är att vi får betalt för det. ^^




Twilight.

When you can live forever,
                 What do you live for?

Depplåt, plugglåt, myslåt, kanonlåt.



Anna Ternheim - Shoreline

Sanningen är hård.

Jag är så sjukt, jävla dålig!

Så, nu var det sagt...

MOHAHA!

Sitter i skolan med Kattis och pluggar SO. Resten av klassen är på gympa. How come? Mohaha.

Kattis ringde till Linda, slog på sin supertrevlig-smörröst och snackade till sig att vi skulle få slippa idrotten idag. You go girl!

All I Want For Christmas Is...























Vad vore blott en pepparkaka utan mjölk?

Bakade lite med mamma nyss. Mysigt. Det är bara vi hemma. Syrran är på vift någonstans och ska sova i lägenheten, jag tror hon är på konsert. Pappa drog till Åre.

Utspelat på släktträffen:

Pappa - Jag har hittat en kanonsajt med en 48-timmars väderprognos!
Farmor - Vad ska du med den till? Räcker det inte med att titta ut genom fönstret?
Pappa - Nej, nej! Ser jag att det kommer snö i Åre betyder ju det att jag har 48 timmar på mig att ta första bästa tåget dit!

Freak, säger jag bara. I och för sig skulle jag inte banga på att dra med jag heller, om jag bara inte hade en skola att gå till..

Dags att fortsätta knapra pepparkakor! Puss på er!

Ps. Glömde jag säga det? Jag ska vara Lucia på Fredag! Jippie!


Snart.

:)

Helvete.

Håll tillbaka, håll tillbaka. Sedan släpte det. Tårarna bara rann, rinner. Droppar under hakan. Allt skiter sig. Det var som jag trodde, snart klarar jag inte mer, jag går in i väggen. Fan, helvete. Orkar inte mer. Det går snart inte längre. Det här var droppen som fick bägaren att rinna över.
Helvete.

Vad gör det om 100 år?

"Vad gör det om hundra år?"

Det är ett uttryck jag använder mig av dagligen. Kanske just för att det är så det känns, eller kanske för att det är så det är. Jag menar, om du gör något pinsamt, säger något som är helt fel eller misslyckas på ett prov, så påminn dig själv att titta framåt. Om tio år kommer allt vara glömt och förträngt, så varför oroa sig så mycket?
Visst, ibland kan man väl få älta något ett tag, men glöm inte bort att det bästa du kan göra är att lägga det bakom dig. Vem vet, det kanske bara är en av alla roliga händelser som du kan skratta åt i framtiden.

Dags att sova, det är som sagt en dag imorgon också, trots att det kanske inte alltid känns så!


Sammanfattning, kockduell.

Efter en usel förrätt, en stentorr kyckling och en sjukt god cheescake var det bara (?!) att städa och gå hem. Sex och en halv timme i skolans matsal, till vilken nytta? Okej att päronen fick äta gott och så, men tänk vad mycket mer vettiga saker man kunde ägnat sina dyrbara timmar åt!

Men det var helt okej. Nu vet jag i alla fall vad jag INTE vill bli i framtiden - kock.

Francais!


Ska redovisa om denna sköna lirare, som Syrran tipsade mig om, på franskan imorgon!




Christophe Maé - On s'attache

Kockduell, imrogon.

Japp, imorgon gäller det!

Det är Beatles tema på menyn och själv ska man vara ingen mindre är Paul McCartney himself! Jag hoppas att ni önskar mig lycka till, inte för att jag kommer behöva det!^^

Finaste.



En kalldusch är mer än välbehövlig.

AAHHH! Kan inte koncentrera mig. Går lixom som i en dimmma. Kan bara tänka på en sak. Ni som känner mig väl vet nog vad det är.
Betygen börjar dala och om jag fortsätter att vara såhär okoncentrerad lär jag hamna på Fredrika i alla fall. Måste sätta lite fokus snart. Problemet är bara att huvudet inte hänger med.
Inte dagar som dessa i alla fall.

Utläst.



Orealistisk, oumbärlig, oförglömlig.

Att söka, eller inte söka, det är frågan.

Frågan är kanske om jag vågar. Det kan bli sjukt pinsamt.Tänk om de tycker jag är skitdålig, eller helt värdelös. Kommer jag klara det? Men å andra sidan - Vad har jag att förlora? Om det skiter sig, so what? Då har jag i alla fall försökt.
För tänk vad roligt det vore om jag kom in. Fantastiskt rent ut sagt. Och han sa ju faktiskt att de inte var som idoljuryn direkt. Kanske jag ska göra det ändå, kanske.
Men du måste medge att det låter en aning skrämmande - Intagningsprov på Viktor Rydbergs musikprofil. Och med tanke på att de bara tog in en pianist förra året, eftersom de andra inte ansågs hålla tillräckligt hög klass, gör ju inte att jag blir mindre vettskrämd precis.
Men som sagt, vad har jag att förlora?

Ja, jag tror faktiskt att jag ska göra det. Vad är det värsta som kan häda? (Jag kan komma på alldeles för många svar på den frågan...)
Men man lever bara en gång, så varför inte ta chansen när man har den?

Om något är klockrent.





www.oioioi.se

Drömma kan man ju alltid göra.



"What a stupid lamb....." "And what a sick, masochistic lion..."

Julmarknad, allmänt ointressant.

Tidig uppstigning var det som gällde idag. Var halvdöd. Tog mig till skolan och satte igång med lite försäljning på loppmarknaden innan det var dags för mig att gå till torget och försöka sälja lite bröd. Jag och Danne provade på diverse icke-fungerande försäljningstaktiker, som enkelt skrämmde vettet ur gamla tanter.

Släkten kom vid lunchtid och efter att ha strosat omkring ett tag följde jag med dem hem och det blev en superlång långlunch. Byte av julklappar hanns med, men som de lydiga och godtrogna barn vi är skall dessa inte öppnas förens på julafton.

Tillslut.

Allt löser sig. Kanske. Ibland. Oftast. Tillslut.

Kaos.

Nej, nej, nej. Får inte vara sant! Om tre timmar ska idrottsinlämningen in, och nu inser jag det faktum att jag inte har det jag skrivit på datorn. Det är hemma hos Kattis! Kaos!

Fredag.

Fredag, igen. Har sjukt mycket att göra, plugga, baka osv.
  Jag läste i en bok en gång att när folk sa osv eller m.m berodde de på att de inte kunde komma på fler förslag. Måste nog säga att det är så i det här fallet också. Men hur som helst så har jag mycket att göra, plus att det är tidig uppstigning imorgon. Julmarknad du vet.

Peace och puss på er - Hoppas ni får en roligare fredagkväll är en stackare som jag!

Måste bara säga.

Innan jag nu drar till träningen vill jag bara skryta lite om min otroliga blivande karriär som bagare! Sajjk.

Men baka gjorde jag i alla fall. Jag och Kattis stod och knådade halv natten. Från halv åtta när vi kom hem till klockan två. Fick inte ens behålla våra mästerverk, eftersom anledningen till baket var den kommande julmarknaden.

Nu när jag ändå är inne på det spåret vill jag passa på att påminna er om att masa er iväg till torget på julmarknaden i helgen, så jag inte behöver stå där i spöregnet (som säkert kommer äga rum bar för att jävlas) förgäves.

I hope I see you there!

Kanske.

Bad times will pass, good times will come. It's just a matter of time.

Katastrofen var inte längre en hypotes, den var ett faktum.

Vaknar av att mamma smyger in på mitt rum för att sno min önskelista som hon brutalt tvingat mig att skriva kvällen innan. Jag kollar på klockan. Fem i halv åtta. Konstigt, jag satte den på tjugo över sju.
Går upp, hum, ovanligt trött. Duschar, vaknar till lite. Kör min vanliga rusch mellan mitt och Syrrans rum för att hitta något att ta på mig. Hör att de käkar frukost där nere. Reflekterar inte över varför de fortfarande är hemma. Drar på mig något för stunden, kanske hinner jag också äta med dem.
Går ner. Sätter mig vid bordet.

Pappa - Värst vad du var uppe tidigt idag då!

Vänder mig och och kollar på klockan. Katasrof. Tjugo i sju. Tick, tack. Attans bananer, för att inte säga något för grovt!

Det var sagan om när jag än en gång såg fel på väckarklockan och gick upp på tok för tidigt. Men det kunde varit värre. För ett tag sedan gick jag upp och ställde mig i duschen tjugo över fyra. Inte konstigt att mamma kvackade på dörren och frågade vad det var frågan om.
Det undrade jag också.


RSS 2.0